štvrtok, 4. apríla 2013

Tvarohovo-banánová torta

Banánová variácia pečenej tvarohovej torty je mix slovenských a thajských surovín na americký spôsob :)


Potrebujeme:
Suroviny na cesto a plnku podľa receptu na Pečenú tvarohovú tortu
4 zrelé banány alebo 8 malých thajských banánov
4 sušené thajské banány
ovsenné alebo iné obilné vločky
trochu mlieka

Pripravíme si cesto so sušienok podľa receptu na keksíkový trotový základ - časť celozrnných sušienok (cca 1/3) ale nahradíme ovsennými alebo inými obilnými vločkami, ktoré sme nechali 15 minút napučať v mlieku.
Čerstvé banány pozdĺžne nakrájame na polovice a poukladáme dokola na pripravený keksíkový základ do formy. Tie zalejeme tvarohovou plnkou, do ktorej pridáme kôru z jedného bio citrónu alebo limetky. Navrch poukladáme rozpolené sušené thajské (alebo iné malé exotické) banány. Keď používame sušené exotické ovocie, vždy ho poriadne umyjeme. Miesto sušených banánov je možné použiť aj čerstvé, ktoré položíme na tvaroh rozpolenou stranou hore, a tá v rúre skaramelizuje. Tortu upečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista, necháme vychladnúť a neskôr vychladiť. Pri krájaní najprv zúbkovým nožom prekrojíme banány, až potom spravíme kompletný rez - určite pomôže nahriatie noža v horúcej vode. Podávame s citronádou alebo mojitom :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára