Rozmýšľala som, ako uspokojiť silnú chuť po sladkom, a zároveň do seba dostať niečo hodnotnejšie ako len čokoládu... a na toto som prišla:)
Cesto:
200 g cukru dark demerara s vysokým obsahom melasy
2 vajcia
125 g masla
100 g kokosový olej
50 g kakaa
trochu sódy bik.
trochu soli
trochu mlieka
250 g celozrnnej špaldovej múky
50 g tmavej čokolády - roztopiť
50 g tmavej čokolády a 100 g bielej čokolády nasekať
Všetko spolu vymiešame - vznikne lepivé krémovité cesto. Na plechu vyloženom papierom spravíme pomocou dvoch lyžíc kôpky. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Cookiesky sa pečením roztečú na placky, ktoré možno nevyzerajú úplne dokonale, určite tak ale chutia. Tento typ sladkosti môžete pomerne dlho schovávať v špajzi pre prípady núdze...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára