Korpus
4 vajcia
80 g cukru
100 g mandľovej múky
20 g hladkej múky ( alebo 120g mandľovej)
lyžicu vody
lyžicu oleja/masla
Plnka
6 zdrelých banánov
500 ml šľahačkovej smotany
200 g bielej čokolády
marhuľový džem
lyžica želatíny
Zdobenie
100 g mandľových lupienkov
lyžica cukru
50 g bielej čokolády
Pri korpuse postupujeme ako pri príprave klasického piškótového cesta.
Deň vopred si prevaríme šľahačku s bielou čokoládou. Za občasného miešania necháme šľahačku vychladnúť a studenú dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Upečený a vychladnutý korpus potreme tenkou vrstvou marhuľového džemu. Naň dokola nahusto poukladáme pozdĺžne nakrájané banány.
Do malého hrnčeka nasypeme želatínu a pokryjeme ju vodou - prebytočnú vodu zlejeme a necháme napučať. Vyšľaháme si čokoládovú šľahačku. Zahrejeme želatínu na najmenšom plameni a hneď ako sa úplne rozpustí, rozmiešame v nej lyžicu šľahačky. Stiahneme z ohňa a vmiešame ďalšie 2 lyžice a následne vylejeme do zvyšku šľahačky. Zľahka premiešame. Korpus vložíme do umytej formy veľkosti rovnakej alebo kúsok menšej ako v ktorej sa piekol. Navŕšime šľahačku a vložíme do chladničky aspoň na 8 hodín.
Pripravíme si lupienky. Na panvici ich nasucho opražíme a keď začnú hnednúť, znížime plameň na minimum a zasypeme cukrom. keď sa roztaví, premiešame a stiahneme z ohňa. Stuhnutú tortu vyberieme z formy - dokola prejdeme nožom. Vychladnutými lupienkami dokola obložíme lupienkami.
navrch môžete ešte dorobiť ďalšie lupienky z bielej čokolády.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára