Ľahučká a mierne pikantná ríbezlová torta je ideálna na horúce letné dni.
Cesto:
6 vajec
120 g trstinového cukru
150 g mletých orechov
30 g polohrubej múky (1 lyžica)
1 lyžica vody
1 lyžica oleja
Cesto vypracujeme ako klasické piškótové cesto - speníme bielky a dáme nabok, speníme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, olej a opatrne všetko spolu zmiešame.
Krém:
500 ml mlieka
1 zlatý klas (s prírodnou vanilkou)
1 vanilkový cukor, lyžica trstinového cukru
1 šľahačka
ríbezle
ríbezlový džem
Z mlieka cukru a zlatého klasu uvaríme puding - podla návodu na obale. Vychladnutý puding premixujeme a pridáme vyšľahanú šľahačku. Korpus prerežeme napoly a obe časti potrieme džemom. následne navrstvíme na korpus krém, ríbezle, korpus, krém, ríbezle - a dáme vychladiť. Dobrú chuť:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára