Na korpus potrebujeme:
4 vajcia
125 g nemletého maku
75 g špaldovej múky
50 g hladkej múky alebo mandľovej múky
trošku prášku do pečiva
120 g kryšt. cukru
1 dcl oleja
lyžicu vody
Pripravíme si tortovú formu - vyložíme papierom alebo vymastíme a vysypeme múkou. Do dvoch vyšších nádob si oddelíme žĺtka a bielky - bielky do väčšej. Odvážime si cukor a zhruba tretinu dáme do bielkov a 2/3 do žĺtok. odvážime a zmiešame sypké prísady a prichystáme olej. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vzápätí zo žĺtok s cukrom vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania pridáme lyžicu vody a olej. Žĺtkovú penu vylejeme do bielok a zľahka premiešame. Potom po častiach zľahka vmiešavame múčnu zmes. Dobre premiešané cesto vylejeme do formy. Pečieme pri 170 stupňoch.
Krém:
0,5 l čerstvo odšťavenej jablčnej šťavy + trošku citrónovej šťavy
40 g zlatého klasu
cukor podľa potreby
1 šľahačka
Postupujeme podľa receptu na základný pudingový krém.
Krém bude mať jemne karamelovú farbu, keďže jablčná šťava oxiduje. Na ozdobu môžeme použiť skaramelizované, čerstvé alebo sušené jabĺčka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára