Tento krém má univerzálne použitie - ako samostatný dezert s ovocím alebo ako ľahučká plnka do torty. Umožňuje tiež uplatnenie vlastnej kreativity a obmeny zohľadňujúce potravinové alergie.
Základný krém:
40 g zlatého klasu alebo škrobu
0,5 l mlieka alebo čerstvej ovocnej šťavy
cukor/med podľa potreby
šľahačka
Škrob rozmiešame v 1 dcl tekutiny a zvyšok zahrejeme s cukrom v rajničke. Pre vanilkový krém použijeme mlieko a semiačka z pol vanilkového lusku alebo vysypeme vanilkový cukor. Keď je tekutina horúca, vlejeme do nej zmes so škrobom. Za stáleho miešania necháme zovrieť a povaríme ešte jednu minútu. Odstavíme z platne a za občasného miešania necháme vychladnúť. Krém môžeme v tejto fáze ešte prisladiť alebo inak dochutiť. Vlažný krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a dáme do chladničky úplne vychladiť. Keď je krém studený, vyšľaháme si šľahačku. Potom ešte prešľaháme krém, aby bol bez hrudiek. Následne do neho stierkou opatrne vtrieme šľahačku. Takéto množstvo krému vystačí na naplnenie jednej menšej torty (6 vajec).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára